Dálnici D10 u Brandýsa nad Labem překlene už o tomto 12 a 13. října 2024 víkendu nový železniční most.

Nový most u Brandýsa zrychlí vlaky

Dálnici D10 u Brandýsa nad Labem překlene už o tomto 12 a 13. října 2024 víkendu nový železniční most. Jeho oblouková ocelová konstrukce má rozpětí 68 metrů a umožní budoucí rozšíření vytížené silniční komunikace o třetí pruh v každém směru. Vlaky z Čelákovic do Brandýsa začnou využívat nové přemostění už na konci října.    

Nová ocelová konstrukce, takzvaný Langerův trám, váží 400 tun. Nyní se kompletuje na předpolí mostu, následně se přesune do pozice v blízkosti své definitivní polohy. Do ní se usadí za pomoci těžkého jeřábu v noci ze soboty na neděli. 

Správa železnic dále provede úpravy železničního svršku v délce 400 metrů, rekonstrukcí projdou i dva nedaleké propustky. Obnoví se rovněž železniční spodek a související kabelová vedení. To vše umožní zvýšit traťovou rychlost.

Výstavba nového mostu vyžaduje nepřetržitou výluku mezi Čelákovicemi a Brandýsem, která potrvá do 29. října. Od 14. do 17. října bude navíc přerušený provoz na celé trati z Čelákovic do Neratovic. K omezení dochází i na dálnici, úplně uzavřená bude v tomto místě od 18 hodin v sobotu do nedělních 8 hodin. 

Zhotovitelem prací za 154 333 103 Kč je společnost Eurovia CZ. Stavbu dokončí příští rok v únoru. 


Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *